KI
  eindberensperma
  fokkerijsperma
 
Fokmateriaal
  bedrijfs ki beren
  fokzeugen
  zuivere lijn dieren
 
Producten
  KI-producten


FCN B.V.


Aarleseweg 34
5684 LN Best

Paul Latijnhouwers
G: +31 6-54 21 10 75
T: +31499-376865

Introductie German Piétrain bij Fokkerij Centrum Nederland B.V.
Klik op het pdf logo om flaier te open van German Piétrain
Introductie German Piétrain bij Fokkerij Centrum Nederland B.V.

Van af deze week hebben wij een nieuw product toe gevoegd aan onze beren portefolio.
Lees meer


Informatie avond 14 Juni 2011

Op 14 Juni 2011 organiseren wij een informatieavond.
Dit zal plaats vinden bij:
De Stapperij
Spoordonkseweg 80
5688 KE OIRSCHOT

Voor verdere informatie zie de uitnodiging in het wordbestand.

Opgave verplicht.

 Eerste resultaten FCN Best
Vanaf januari 2010 is FCN Best actief bij een 40-tal klanten met het leveren van KI service en fokkerij activiteiten. Het afbigpercentage bij de relaties is rond de 90 % en de toom grootte is goed tot zeer goed te noemen ( 12.5 -14.6 levend geboren). Het antwoordt is dus duidelijk dat er met de Deense Duroc minimaal hetzelfde haalbaar is dan met elke andere eindbeer.
Lees meer


Zuiverlijnsperma van Danbredfokprogramma beschikbaar via FCN Best
Op 26 april zijn de fokberen van Danbred voor de top- en subfokkerij aan het FCN KI station te Best toegevoegd.
FCN Best levert naast Deense Duroc sperma ook sperma van Deens Landras en Deens Yorkshire beren aan bedrijven die een fokkerijovereenkomst hebben met Danbred International.De bedrijven kunnen de rassen inzetten in een rotatieprogramma op hun bedrijf, maar ook kan het totale Danbredprogramma worden uitgevoerd. FCN Best draagt zorg voor het leveren van hoogwaardige zuiverlijnzeugjes uit Denemarken via Danbred International en middels de beren op het KI station in het brabantse Best is de productiepyramide compleet. FCN Best heeft bewust gekozen voor een zo'n hoog mogelijke gecontroleerde gezondheidsstatus, want dit komt de uiteindelijke spermakwaliteit ten goede en dit geeft weer zeer goede bevruchtingsresultaten.
Lees meer


Totale Danbred genetica vanuit eigen keuken van FCN Best
FCN Best heeft met Danbred International besloten om de Zuiverlijn beren van fokkerijorganisatie Danbred te gaan selecteren voor de Nederlandse markt, zodat ze na de quarantaineperiode kunnen worden toegevoegd aan het KI station te Best. Alleen beren van uitzonderlijke genetische potentie, zullen garant kunnen staan voor het welslagen van uw bedrijfsspecifiek fokkerijprogramma met Danbredgenetica.

Het continue kunnen beschikken over sperma van topfokberen uit de regio, zal bijdragen aan de uitvoering van het Danbred fokprogramma op praktijkniveau. FCN Best heeft alles in het werk gesteld om over Deens Landras en Deens Yorkshire beren te kunnen beschikken. Hiervoor zijn de eerste overeenkomsten met Danbred International ondertekend, zodat tot levering kan worden overgegaan.
Lees meer


aankomst 2e groep Deense Duroc beren
De 2e groep Deense Duroc beren worden toegevoegd aan het KI station te Best. Na de quarantaine goed doorlopen te hebben zullen ze geleidelijk aan in productie komen.


FCN Best levert haar eerste doses sperma uit
FCN Best is vanaf 5 januari j.l. in productie en de eerste klanten zijn inmiddels beleverd.
Naast de activiteiten betreffende onze Ki-diensten is er een enorme intresse voor de Deense Zeug via FCN Best. FCN Best kan immers de gehele Danbred Pyramide aanbieden vanuit eigen keuken.
Lees meer


15-10-2009 | FCN op de Landbouwvakbeurs in ‘s-Hertogenbosch
Van 14 tot en met 16 oktober zijn we ook aanwezig geweest op de Landbouwvakbeurs in s’Hertogenbosch.

We hebben hier gemerkt, na er een dag te zijn geweest dat er veel bezoekers komen met gerichte vragen over Deense genetica. Tevens zijn veel bezoekers aan onze stand zeer benieuwd na wat wij de Nederlandse varkens sector kunnen bieden in deze.

Tevens willen wij de mensen die nog naar de beurs gaan van harte uitnodigen in onze stand (Nummer 415) in de Diezenhal om hier onder het genot van een hapje en een drankje ons nieuwe bedrijf aan U te mogen presenteren.


01-10-2009 | Persbericht starten FCN
Persinfo: Nieuwe onafhankelijke dienstverlenende organisatie “FCN BV”

De reden van het ontstaan van Fokkerij Centrum Nederland B.V. (FCN B.V.te Best) is dat wij de professionele varkenshouderij willen voorzien van een particuliere onafhankelijke dienstverlening.

In de media is de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan ziekteverspreiding (Q-koorts, griepepidemie) en wij vinden dat het nu tijd is om als onafhankelijke varkens-KI samen met u als varkenshouders een veiligheidsmanagementsysteem op te zetten om zo een positief draagvlak te creëren voor de volksgezondheid, milieuhygiëne en natuurlijk uw rentabiliteit.
Lees meer